Een museum met art nouveau stijl

LOGO-Museum-Lalique

Zoekt u een mooi museum met kunst in de art nouveau stijl. Dan bent u bij museum Lalique aan het goede adres. De art nouveau stijl is een stijl die in heel europa in zwang was rond 1900. De stijl kenmerkt zich aan het asymmetrische en organische composities. Hierdoor komt er veel emotie in de kunstwerken. Een van die mensen die die stijl gebruikte was René Lalique een Franse kunstenaar van rond 1900. Hij gebruikte deze stijl veel in zijn werk. Bijzonder aan Lalique is dat hij altijd met een loep werkte. Hierdoor kon hij gemakkelijk mooie details aan zijn werk toevoegen. Er staan ook veel details met achterliggende gedachte in. Zijn werk is van afstand mooi, maar hoe meer dichterbij je komt hoe mooier zijn werk wordt.

museum-arrangement

Wat vind ik van het werk van museum Lalique

Ik ben een tijdje geleden naar het museum Lalique geweest en heb hier zeker geen spijt van. Ik vind het heel mooi hoe het museum zijn werk heeft gepresenteerd. Ik kreeg bij binnenkomst van het museum een loep om het werk goed te kunnen onderzoeken. De werknemers praten met veel enthousiasme en passie over het werk van Lalique. Hierdoor bleef ik ook geïnteresseerd. Ik zou zeker aanraden om een kijkje te gaan nemen in het museum. Ik denk dat u ook geen spijt zult krijgen.

Meer weten over de stijlen uit 1900

U kunt op de website van museum Lalique alle informatie vinden over de stijlen die Lalique gebruikte en wat het museum allemaal te bieden heeft.