Tips voor vakantie in eigen huis

zwembadverwarming

Als je in de zomer om de een of andere reden niet de deur uit kan, kun je een heerlijke vakantie in eigen huis doorbrengen. Vakantie in eigen huis is de laatste paar jaren veel populairder geworden, en er zijn veel leuke ideeën te bedenken om een vakantie sfeer te creëren in je eigen huis. Wist je bijvoorbeeld dat je op een relatief simpele wijze ervoor kunt zorgen dat je een echte jacuzzi in je achtertuin hebt staan? Een opblaasbare jacuzzi is een stuk goedkoper en eenvoudiger te installeren, maar geeft je wel het echte luxe gevoel dat je anders misschien uit een vakantie naar een tropische bestemming zou halen.

Tover je tuin om

Je kunt dus vrij gemakkelijk je tuin omtoveren tot een soort van resort. Natuurlijk haalt een opzet zwembad of jacuzzi het misschien niet met een duur resort in de caribische zee, maar toch kun je hetzelfde luxe gevoel ervaren. Het voordeel van zaken zoals een opzet zwembad is dat je het na de zomer weer kunt weghalen. Zo kun je nog meer dingen aan je tuin toevoegen. Je kunt denken aan een heerlijke loungeplek met een tuinset, wat kussens en een parasol, of je kunt zelf een soort van minibar in de achtertuin bouwen die je in de winter vervolgens weer weghaalt.

Een tropisch gevoel

Als je tuin al helemaal klaar is voor een heerlijke vakantie, kun je nog wat aan de aankleding doen. Wanneer je al een heel groene tuin hebt, is dit misschien al genoeg, maar hoe meer groen, des te beter! Planten, en vooral natuurlijk van die mooie tropische planten, kunnen het vakantiegevoel heel erg stimuleren. Je kunt binnen wat tropische planten plaatsen, maar voor buiten moet je toch rekening houden met de wensen van een plant. Het is het slimste om enkel voor buitenplanten te kiezen die de Nederlandse weersomstandigheden goed kunnen hebben. Denk eraan dat niet alle planten in de volle zon mogen staan!