Op internet een vog aanvragen

Gelukkig hoef je voor bepaalde documenten geen afspraak meer te maken bij het gemeentehuis, bijvoorbeeld een vog aanvragen digitaal is een fluitje van een cent bij vog-aanvraag.info. Ga je werken bij een bedrijf wat hierom vraagt dan dien je de verklaring te kunnen overleggen, wettelijk is vastgesteld voor welke beroepen een Verklaring Omtrent het Gedrag verplicht is. Je werkgever wil erop kunnen vertrouwen dat je in het verleden niets hebt gedaan, wat een belemmering kan zijn om de functie uit te oefenen.

Waarom digitaal aanvragen?

Je kunt je natuurlijk afvragen waarom je een vog aanvragen digitaal moet doen of wat hiervan de voordelen zijn, om te beginnen maakt het niet uit wanneer je de aanvraag doet. Moet je werken overdag en wil je de aanvraag doen in de avond of het weekend, dit is geen probleem. Wanneer jij tijd hebt vraag je de Verklaring Omtrent het Gedrag aan, binnen een paar minuten is de aanvraag gedaan en is het wachten tot je de uitslag naar je woonadres gestuurd krijgt. 

vog aanvragen digitaal

Kan je werkgever een vog eisen?

Bij een aantal beroepen is het wettelijk vastgelegd dat je een vog moet overleggen, een vog aanvragen digitaal kan eigenlijk bij ieder beroep worden gevraagd. Er is geen wettelijke verplichting voor nodig, vertrouwd je toekomstige werkgever het niet of wil deze er zeker van zijn dan kan die een VOG vragen aan je. Vaak wordt het niet gedaan, omdat de beroepen niet van dien aard zijn dat een verklaring belangrijk is.