Doe het zelf deze herfst

De herfst klopt alweer op de deur. Veel mensen gaan weer aan het werk en zijn weer op het kantoor te vinden. Tijd dus voor een hobby naast het werk. Handen uit de mouwen en tijd voor een hobby waar je wat aan hebt. Ben jij een beetje handig aangelegd? Daar gaan we dan, tover de gereedschapskist maar tevoorschijn want we gaan weer klussen en bouwen. In deze blog vertel ik je hoe je een nieuw project aanpakt. Lees je mee?

Een eigen plan

Voor je ook maar wat kan doen, heb je natuurlijk een plan nodig. Je kan niet zonder plan aan de slag gaan want dan heb je geen idee wat je nodig hebt of waar je moet beginnen. Tijd dus om eerst een plan op te stellen. Dat betekent dat je ook een blauwdruk nodig hebt en een lijstje met daarop materialen en gereedschap. Je kan je plan het beste in kleine stapjes opdelen, zo blijft het behapbaar.

De werkplaats gereed

Heb je je plan helemaal klaar? Dan moet je nog een plekje zoeken waar je je project ten uitvoer kan brengen. Dat betekent dat je je schuur of werkplaats maar eens moet gaan opruimen, dan heb je de ruimte. En dat niet alleen, zoek ook de gereedschapskist maar eens uit. Nu kun je alvast op je lijstje kijken naar de benodigdheden die je hebt opgeschreven. Heb je alles in huis? Nee? Dan stap je zo in de auto of op de fiets voor een rondje langs de bouwmarkt. Niets is immers zo irritant als met een project bezig zijn en dat steeds moeten onderbreken omdat je weer een schroef of iets dergelijks mist. Daarnaast zal je sowieso de materialen in huis moeten halen voor je project. Denk aan planken van steigerhout, die zijn voor van alles te gebruiken en je maakt er de mooiste meubels mee.

Voor jezelf of vrienden en familie

Bedenk je of je je project voor jezelf maakt of voor iemand anders. Vaak durven we meer te experimenteren in het proces als we voor onszelf werken. Terwijl we juist meer gericht zijn op het eindresultaat wanneer we iets voor een ander maken. Maar het is natuurlijk wel heel leuk om een zelfgemaakt meubelstuk aan een ander cadeau te doen. De vraag is misschien dan ook: waarom pak ik dit project nu op? Is het voor de leuk of heeft het een praktische functie?

Nou hup aan de slag, dan heb je straks weer wat moois gecreëerd.